Tuesday, 9 August 2011

alhamdulillah...rezeki..kita terima seadanya

wahhh...mesti hari ni penjawat awam senyum lebar kann..kannn...kannn
dah tu, dapat bonus raya setengah bulan gaji, mau tak senyum...kalu kalu sapa sapa tak nak, meh bagi kat pak cik ni..nak buat beli baju raya..

walopon tak la sebanyak banyak man, tapi syukur la kan...ada la jugak..sekurang kurangnya lepas la duit tol ngan minyak balik kampung tu kan...idak nye gitu teman oii..boleh la bagi duit raya lebih sikit taun ni..muahahahaa

tapi pakcik???
nan hado...mana ada bonus lagi..
pak cik tak keja lagi..sob2
2013 baru pakcik mula mengerah keringat pak cik untuk negara yang terchentaaa ini...
mintak2 time tu,bonus raya diorang bagi 2bulan..hak2

dah tu apa kaitan cerita diatas ngan tajuk entry ni?

haishhhhh..
pakcik dapat bubur lambuk tadi...tu la rezeki pakcik untuk hari ni..bersyukur la kan..siap dapat bendera free lagi..letak kat kereta..al kisahnya petang tadi, time pak cik nak g training..errk, bulan posa pon training ya...nak pitam rasa..huishhh...otw nak g stadium tu, tetiba jalan jem..hairan gak la kan, sebelum ni tak penah pon jem sampai macam ni..ingatkan JPJ ada buat rush ke hape ke kan...dah tu mula2 skali pakcik nampak abam JPJ..kalut pakai seat belt..muahahaha...elok kat depan skit, nampak ramai orang, skali tengok diorang duk lekatkan jalur gemilang kat kereta..dah tu, benda orang bagi free,tak kan kita tak nak..bangang la pulak...

tak pasal pasal hari nak g stadium amik masa 20 minit..biasa 5 minit je pon!!

takpa la..janji dapat bubur lambuk free..hoyehhh

1 comment:

Miss Nadya said...

nad dapat bonus jugak..ngee...mey raya umah nad..:)

new entry :: Day 05 - A picture of your favorite memory