Saturday, 31 December 2011

good bye 2011

hi folks.
mesti semua orang duk kalut buat
last entry untuk 2011 kan.jangan tipu la.
hehe

pacik pon nak buat jugak.
sepanjang 2011, banyak perkara yang telah berlaku
dalam hidup pacik.
yang paling pacik nikmati ialah perasaan untuk bergelar seorang guru.
huhhh.best jugak jadi cikgu ni.

kalau nak cerita semua, memang tak habis la nak taip kat sini.
padahal pemalas.gampang.

pacik harap tahun yang 2012 yang akan tiba
tak lama lagi akan menjadi yang lebih baik
dari yang sebelumnya.

ok.babai

hujung taun yang kurang baik

hi folks.semua ok tak.ok.bagus.sebab pacik tak ok.
keadaan pacik memang tak berapa nak baik sekarang ni.
pacik pon tak tau kenapa.

last week pacik start demam, pening kepala bagai.
pastu elok je demam, tetiba ada bintik2 merah kat kaki
pacik.pacik pegi la check kat hospital.
takut la jadi pape kan.

resultnya diorang syak pacik kena denggi.adess.
so, esoknya tu kena p amik dara lagi skali.doktor tu kata bukan
denggi.tapi untuk confirmation, td pegi amik darah lagi skali.
tapi tak leh nak detect lg.

tak pasal pasal esok kena pegi amik darah pulak lagi skali.
adoyaiii..abes lah darah pacik ni.

so, buat masa sekarang ni,pacik tak tau lg
apa keadaan sebenar diri pacik ni.
hopefully everythin' gonna b ok coz a new semester will b
start in a few days.
tak kan nak start sem baru ngn bintik2 kat badan kot.

pacik duk rasa nak demam campak ni sbb ada rasa gatal2 kat badan.
korang penah kena campak tak?sebab pacik tak penah.
tak tau pon macam mana nak buat kalau kena campak.
huhuhu

tengok lah esok macam mana keputusan darah esok pulak.
tak mau la jadik yang kurang baik kan.

harap2 semua ok.

nak g makan jap.
ok.babai

Tuesday, 27 December 2011

enjoy di pagi hari

okay.bila pacik mention pagi tu, memang pai ye
bukan pukul 8 ke, 9 ke.tapi pukul 3 pagi hokay.sentap tau.

hari sabtu hari tu memang paln nak pegi pesta penang ngan mak angkat
pacik.pas tu kami nak pegi mandi kt kolam air panas kat ulu legong tu.
plan asalnya nak gerak pukul 6.sempat pegi pesta penang dulu.
pas tu terus gerak pegi kolam air panas pulak.

dan namanya plan kan, tak semestinya berjalan dengan lancar kan.
dengan masalah itu ini, kami gerak pon dalam pukol 9 gitu.dah tu, dari kangar
ke penang mau 2 jam lebih gak.last2 kami gerak pergi kolam air panas dulu.
sampai lebih kurang pukul 2.30 gitu.ramai gila orang kot.nak parking pon susah.

elok je sampai, apa lagi terus p berendam.hahahaa.dalam duk pusing2 area tu, pacik
terserempak dengan member pacik yg duk study kat USM tu.
apa lagi.menyembang la.hahaaa.dalam 3 jam jugak ah pacik duk berendam dalam kolam
tu.sampai kecut abes semua atas bawah.tetttt.

dalam pukul 7 tu kami gerak pegi penang pulak.niatnya nak pegi pesta penang.
dah tu baru pukul 7 pagi.pesta bukak pukul 7 petang.ades.jenuh nak menunggu.

jadik, kami duk pusing2 penang je la.

dalam pukul 6 lebih baru gerak pergi nibong tebal.fulamakkk
penuh manosiaaa.lagi skali kene jalan jauh.dem.

kat pesta ni.banyak la jugak pacik derma duit kat taukeh cina tu.
skali skala buat baik kat orang, apa salahnya kan.muahahahaaa.

dalam pukul 12 lebeih baru kami balik gerak kangar.
pukul 3 baru sampai umah.bagus kan.

tapi kesian kat pacik.
sampai umah.terus demam.jemm terus

Monday, 19 December 2011

Mission Impossible 4...terbaikkkk dari ladang

Mission Impossible 4 : Ghost Protocol merupakan siri keempat dalam
cerita MI ni. Jadi, semalam pacik berpeluang untuk nengok cerita ni.
Bukan free ye. Sebab pacik bukan retis. Jadik, semuanya adalah tanggungan sendiri.sedih.


semart kan poster dia.nak curi satu nak tampal kat bilik.boleh feellin' jadik tom cruise.gampang.
jalan cerita ni tak complicated sangat..auwww..cakap omputih pulak.sepak sedass.
cerita ni pasal pat orang agen ni yang nak curik kod rahsia untuk pelepasan nuklear.
diaorang ni memang tak da plan yang betul2 punya sebab diorang ni dah disingkirkan dari jadik agen.
tapi sebab memang tak da orang lain dah, so diorang berpakat untuk setelkan case ni.

asalnya tiga orang je agen tu.agen hunk, agen benji ngn yang pompuan tu pacik lupa nama.dar tua.
pas tu tambah lagi sorang agen yang kononnya pakar analisis setiausaha USA tu.tapi pacik paling suka ngan benji tu. tak abis-abis duk buat lawak.

paling solute lah ngan tom cruise tu. walopon dah 49 taun umor dia, still lagi buat sendiri stunt2 yang dasyat tuh. yang paling menakutkan time dia panjat Burj Dubai tu.

hah..ko brani??

giler apa panjat menara ni guna sarung tangan tu.huhu.berpeluh tengok.nak jugak beli sarung tangan tu satu.kat TESCO ada tak?......ok, tak lawak.

lagu satu pacik suka tengok keter2 dalam cerita nih.fulamak cun ah.tapi yang paling pacik minat yang ni

semart kan.huhhh.nak sebijik

bagi pacik, pacik rate cerita ni 4.9 star.boleh?
dah tu nak buat macam mana. dah cerita ni memang best. rate haruslah tinggi kan.

pacik tanak lah cakap lebih lebih. korang g tengok la sendiri ye.yang pacik tau.memang tak membazir la doblas ringgit tu campur 5 ringgit buat beli popcorn.

ok.babai

Sunday, 18 December 2011

saya janji coach!!

coach : dah dua taun kan ko trening ngn coach

pacik : aahh..nak masuk 2 taun

coach : ok.taun dpn nak timing mesti 48sc

pacik : erkk..ok

Friday, 16 December 2011

hormat menghormati itu penting

salam jumaat semua peminat pacik.

pernah tak uols kena pulau?
amboi uols gitu...bluewwww..pelempang sedasss
tak pernah?syoknya
pacik pernah tau kena pulau.
sob2

2 kali kalau tak silap pacik.
semuanya sebab menda2 yang simple.

salah satu sebab pacik tegur ada sorang budak junior ni
pakai selipar untuk pergi cafe time kuliah.
pacik ni yang senior pon tak berani nak pakai selipar,
junior ni selamba badak je.badak juga dipersalahkan.

macam biasa la kan.dan zaman IT kan.
pacik pon undate la pasal ni lam pesbuk pacik.
nah skali ada sorang mamat ni sound2 kami para senior
guna unindentified acc.ala macam ghost la.

pacik tak hangin.pacik kan cool.member pacik la hangin
apasal nak sound2 pulak.
kalau tengok dari ayat tu, mmg agak kurang ajar la.
bukan apa, respek la sikit.kami ni senior.
bukannya nak mintak sembah sujud ke hapa.
tapi tolong lah jaga sikit budi bahasa tu.

akibat dari kes ni,
ramai yang ingat pacik timbulkan isu ni.
jadik, budak2 junior ni pon pulau pacik termasuklah
ada tiga pat org yang memang kamcing ngan pacik.
kesian kan.

tapi menda tu dah lama.
pacik pon dah ok.
cuma apa yang pacik nak gtau,
kalau kita hormat menghormati sesama kita,
hidup kita akan lebih bermakna.
cewahhh

ehh, ada kaitan tak cerita ni dengan tajuk entry?
ahhh..lantakkkk..belog pacik kan..muahahaha

ok.babai

Thursday, 15 December 2011

memang sampai bila-bila pon tak leh maju kalau macam ni~

assalamualaikum peminat kipas susah mati pacik semua.bluekkkkk.terbelahak
dasar perasan memang macam ni.pelempang sedasss.

almaklumlah cuti semester kan.otak mestilah jem sikit.
perangai pon macam bangang je.tak sedar tua.
gampang.

seronok ja kawan kawan pacik bercanda ria bersama keluarga di kampung kan.
tapi pacik?nan hado lah weh.kena stay perlis ni.tak leh balik sebab nak kena
focus on training.padan muka pacik.
pacik training 5 hari seminggu.ya tuan2 dan puan2.5 HARI YE.

pacik training petang.jadi pagi2 tu pacik adalah tolong macik kat area rumah
pacik ni meniaga kat gerai makan.daripada duk membongkang je kat umah kan.
buleh jugak cari pendapatan untuk next sem sebelum elaun masuk.
biasalah, pacik ni bukan blogger retis.nak dapat ribu riban sebulan kan.

okay, balik pada tajuk entry ni.
dah nama pon gerai makan kan.depan office pulak tu.mmg sibuk la sikit.
pacik ni bukan nak mengumpat.tapi nak bercakap pasal realiti.senario masyarakat
kita sekarang.

gerai ni buka pukul 8 pagi.jadik, ramai la staf2 ofis ni datang.
biasanya diorang datang dalam pukul 9 macam tu la.
standard kerja kerajaan kat malaysia ni kalau tak silap pacik dari pukul
8 hingga 5 petang kan.tak pon dalam 4.30 cenggitu lah.

bukan nak mengata la kan, staf2 ni duk melepak lebih kurang sejam dua.dah tu,
kalu p minum pukul 9, tak ke pukul 11 baru masuk ofis balik.bila time nak buat kerja?
pas tu pukul 12.30 diorang ni keluar pulak untuk lunch.masuk balik pukul 3.
pukul 4.30 dah blah balik umah.dah tu macam mana?

kira la berapa jam diorang tu dalam ofis tu.campur tolak sembang2 dalam tu.
berapa minit ja masa untuk buat kerja?

dah tu macam mana?
kalau lewat bayar gaji, tau pulak nak hangin.
kalau tak da bonus ke hapa, duk bising pong pang sana sini.
dah kau pon kerja macam haram.memang patut la macam tu.

kalau berterusan macam,
memang tak kan maju la kita.
duk tunggu nak kena suap je sepanjang masa.
memang gemuk la kau.

pacik harap pacik nanti tak jadik macam ni.
doa2la banyak2 ye.

ok.nak g makan.babai~

Sunday, 4 December 2011

dasar tua kan

pacik nak uplod satu gambar
boleh tahan la gambar tu

tapi carik2 tak jumpa
hadoiiii...dah tua2 macam ni biasa la kan
otak tu lembab la sikit.dasar.

tak pasal2 tak da idea nak hapdet.
nanti pacik carik sampai jumpa.

ok.babai