Thursday, 29 August 2013

Dari Semenanjung ke Sarawak - 4 - Mandi Sungai

Ni aktiviti wajib harian kami. Kalau tak pergi pon mestiada sebab. Kalau tak, memang turun. Bulan puasa ari tu pon turun..mwahahaaa..tapi takdelah nak minum air sungai ni..berendam je sebab time tu memang panas yang amat. dpat berendam dalam sungai, dia punyai nikmat memang perghhhhhh

Kalau kat rumah pacik kat Terengganu nu, nak g mandi sungai nu memang jauh..Setengah jam baru sampai.Tu pon ramai gila orang.Lagi2 hujung minggu.Memang tak puas nak mandi.Duk kat sini, tudia, sungai 5 minit je dari rumah. Kalau ada baca entry lepas, pacik ada tulis pasal sungai yang besar tu kan.Sungai yang kami kena seberang guna bot. Ni sungai lain.Sungai palai.yang tu sungai Baram.Dua2 sungai ni memang dekat sangat2.Sekolah pacik ni macam kat tengah2 la.
Kiri sungai Baram, kanan sungai Palai.

Kalau agak2 kemarau, memang sungai lah jawabnya.Sebabnya nak jimat air dalam tangki tu. Kalau hujan memang takde masalah, tangki full ja.Macam sekarang ni.Malam je hujan.Jadi takde masalah.Tapi sungai mesti on lagi petang2...hahahahaa
 

tengok..stok dah macam orang iban dah masing2..tu yang kami bawak tu nama dia kiba'. Dalam tu ada botol2 yang kami nak refill dengan air sungai.

 ni otw nak ke sungai..dekat sgt2

 aqmal dengan afiq..kalau tengok kat belakang sana tu ramai kan budak2..masa ni kemarau, jadi nak save kan air tangki, semua mandi sungai


dah macam cerita P. Ramlee kan..mandi sungai semua..hahahahaa

ni hari lain..baju pon lain dah tu



Ni lah sungai palai..lawa kan...ni time air surut.cun lah..kalau semalam air sungai naik, sebab hujan lebat.memang dalam ahh..xde ah jernih macam ni..

area ni cetek lagi..depan sikit nu dah dalam dahhh

bajet comel sorang2...ntah apa2

ni pengaruh korea la semua ni...gwiyomi la sangat..phuiiii


Boleh kata turun sungai ni aktiviti harian kami. Ni ja hiburan yang ada kat sini..Nak tengok tv pon bosan jugak petang2..dari memerap kat rumah, baik mandi sungai kan.

okehh..nak masuk kelas dahh..choww





5 comments:

Anonymous said...

Seronak lah wei... all the best bro!

Herma Julianny said...

bestnya mandi sungai batu.. di sekolah kami ni, sungainya besar dan dalam.. TT
jemput datang ke blog saya : http://skyliya.blogspot.com/
tapi sekarang ni agak bersawang la.. hehe.. terima kasih. :)

Titisan Hujan said...

waa...seronok jgk dpt posting kt tmpt cmni

Anonymous said...

Seksi la pak cik ni dgn seluar pendek je. ganas la sikit pasni dgn lebih seksi. hahahaha

hana hadi said...

dari group pismp ambilan jan 2009. jangan lupa datang blog hana juga :)