Wednesday, 30 March 2011

ha...kan dah bagitau..!!

semalam kan abg korang ni kan ade buat entry pasal banjir

main2 air..basah-basah gtu kan...

nah hamik kau...kene lagi skali taun ni...kangar naik air lagi..

adoyaiiii...

ni cite pagi tadi, time otw g skolah..

skolah aku kan jauh, kat padang besar nu..

ada sapa2 nak kirim jersi tak?

haishhhh...duk melalut apa lak ni...

hoka, balik ke topik

aku kan skolah jauh, jadinya kene la bertolak awal,

tumpang pulak keta orang kan, awek plak tu

dasar muka x malu, dah la awek drive, aku syok ja kat sebelah

haishhh..melalut lagi..

dah samapi kat area BESERI tu kan, nampak la sign board

"AWAS, JALAN DINAIKI AIR"

tp kami buat x tau je la..ingatkan naik sikit2 ja

nah..hamik lagi kow, air dah separuh tayar keta..

dah la keta kancil, korang imagina la mcm mana awek cina tu

tekan minyak.....xmau bagi keta mampus...

dah bunyik macam enjin boat dah...

nasib baik la kat depan kami tu 4x4

ada la dia tolak sikit air tu ketepi..

x lah hazab sangat kami ni...

jauh jgak la duk menekan keta tu..

dalam 400m jugak la...adoyaiii...

habis ja area yang berAIR tu, terus shaking awek tu..huhhh

aku pon cuak gak weh...kene la keta tu mampos..haa..macam mana??

hokay..dah pasal pegi skola...pasal balik skolah lah...ni yang hepi nih

mmber2 aku dah msg dah, "woi, skolah ko x tutup lagi ka, skolah lain smua dah off"

aku jwb lah, "x da nya nk tutup, skolah ni mmg duk area tinggi"..kesian abg ko ni kan..sob~

masuk lg msg.."weh, jln kangar-padang besar suma dah tutup"

haaa sudah...aku ngn awek2 aku 1 skolah ngn aku ni dah cuak..

macam mana nak balik...x mo duk sini wehhh

nasib baik la aku dapat awek cina yang ramai kenalan..

dia call lah sorang cikgu tu yg ngajar kat SJKC Padang Besar..

dia nak bagi kami tumpang...horayyyy

so keta kami??...tinggal lah kat skolah kami tu..hak3..

klau x slp aku, highway je yang x naik naik...

tp jauh la sikit...x pe la jauh pon..asal sampai ja..

so, try ah lalu jalan tuh...alhamdulillah...selamat jugak sampai kt kangar tersayam..

tq auntie....

tp satu je yg aku x tahan...hohhoo

dah tumpang keta chinese kan, suma lak pompuan..

duk pot pet pot pet..sakit telinga aku...

ceh...bukan reti nk bersyukur..haishhh...

apa2 pon..dah selamat sampai..esok x tau camna..

klau x mo p skolah buleh??hahahah

dah2..nk p smayang jap..sujud syukur skali...amin

mintak2 umah kami x naik air...huhu

2 comments:

SITOT said...

ha.aq pon ade blog...haha..

inibelog said...

i follow